Γ. Καζάκος : Δεν υπήρξε πρόθεση αποδόσεως δικαιοσύνης αλλά στοχευμένη δίωξή μου. Reviewed by Momizat on . Ο Πρώην Δήμαρχος Καζάκος Γιάννης μας μίλησε για όλους και για όλα αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του βουλεύματος από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.  Στις 14/3/2014 Ο Πρώην Δήμαρχος Καζάκος Γιάννης μας μίλησε για όλους και για όλα αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του βουλεύματος από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.  Στις 14/3/2014 Rating: 0
You Are Here: Home » Επικαιρότητα » Γ. Καζάκος : Δεν υπήρξε πρόθεση αποδόσεως δικαιοσύνης αλλά στοχευμένη δίωξή μου.

Γ. Καζάκος : Δεν υπήρξε πρόθεση αποδόσεως δικαιοσύνης αλλά στοχευμένη δίωξή μου.

Γ. Καζάκος : Δεν υπήρξε πρόθεση αποδόσεως δικαιοσύνης αλλά στοχευμένη δίωξή μου.

Ο Πρώην Δήμαρχος Καζάκος Γιάννης μας μίλησε για όλους και για όλα αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του βουλεύματος από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών. 

Στις 14/3/2014 με το 385 αμετάκλητο βούλευμά του το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ αποφάνθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ  ότι ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης  Καζάκος, είναι αθώος για όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν  σχετικά με την αγορά της ΒΙΛΛΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ.

 

 

Κε Καζάκο νιώθετε δικαιωμένος από την κατάληξη της ποινικής σας δίωξης από το Δημοτικό Συμβούλιο και μερικούς πολίτες ? Δηλ. με την αθώωσή σας ?

Νιώθω δικαιωμένος μόνο από τη δικαιοσύνη της Πατρίδας μου. Νιώθω απογοητευμένος από την έλλειψη αισθήματος δικαιοσύνης  από τους υπεύθυνους φορείς του Δήμου μας, Διοίκηση και συμπράττοντες με αυτή.

 

Πως το εξηγείται, πως ερμηνεύεται αυτό ?

 

Να σας εξηγήσω. Ένας άνθρωπος όταν κατηγορείται προσδιορίζονται και οι άδικες πράξεις που του αποδίδονται. Είναι θέμα αισθήματος δικαίου κυρίως. Στην περίπτωσή μου δεν έγινε αυτό, αλλά εστάλη στον  Εισαγγελέα όλη η σύμβαση για το κτήμα Ζωγράφου καθώς και οι συμβάσεις δανείων  με την Τράπεζα με την εξωφρενική απαίτηση ο Εισαγγελέας να βρει τα αδικήματα.

 

Ναι, αλλά υπήρχαν οι εκθέσεις της Δημόσιας Διοίκησης και του Ν.Σ.Κ. που μιλούσαν για ευθύνες ή κενά ?

Κάνετε λάθος. Σας παρέσυρε και εσάς η ψευδολογία Καλλίρη. Καμία τέτοια έκθεση η γνωμοδότηση υπήρχε όταν εστάλη στον Εισαγγελέα η μηνυτήρια αναφορά του Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη τον Ιούλιο του 2011. Είναι σημαντικό να τονισθεί, για την προκειμένη ευθύνη των διωκτών μου, ότι οι κύριοι αυτοί στην ίδια απόφαση που έστειλαν στον Εισαγγελέα, περιέλαβαν το αίτημα στη Δημόσια Διοίκηση Ελεγκτών και στο ΝΣΚ  για να αποφανθούν και αυτοί περί των ευθυνών μου.

 

Δηλ. δεν περίμεναν τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών και σας έστειλαν στον Εισαγγελέα ?

 

Ακριβώς. Αντιλαμβάνονται όλοι τι σημαίνει αυτό. Δεν υπήρξε πρόθεση αποδόσεως δικαιοσύνης ή αναζήτησης του δικαίου, αλλά στοχευμένη   δίωξή μου. Προφανώς για πολιτικούς λόγους. Αλλά συγχρόνως αδιαφόρησαν, αν δεν επεδίωξαν  συνειδητά την προσβολή της προσωπικής και δημόσιας τιμής μου.

 

Δεν είσθε λίγο αυστηρός στις κρίσης σας αυτές ?

 Μπορείς να είμαι αυστηρός, αλλά είμαι ακριβοδίκαιος γιατί με δικαίωσαν τα γεγονότα που ακολούθησαν. Κατασκευάστηκε μία έκθεση της δημόσιας διοίκησης ΕΚΤΟΣ πραγματικότητας, στρεβλωμένη, χωρίς να δίνει απαντήσεις.

 

Τελικά , για όλα αυτά που σας κατηγόρησαν  ο Εισαγγελέας σας δικαίωσε ?

 Η δικαιοσύνη της Πατρίδας μου, όπως σας είπα στην αρχή τις κουβέντας μας, με δικαίωσε. Αλλά η ευτυχής για μένα κατάληξη αυτή, απογύμνωσε τους συκοφάντες μου και αποκάλυψε το προσωπείο του δήθεν αντικειμενικού και καλοπροαίρετου.

    Οι κύριοι που με έστειλαν στον εισαγγελέα και σπίλωσαν δια της διαδοθείσας δίωξης την υπόληψή μου, δεν εζήτησαν ούτε ένα ΣΥΓΝΩΜΗ  μετά την αθώωσή μου. Αντίθετα απέκρυψαν την ύπαρξη του αθωωτικού βουλεύματος που είχαν λάβει, παρά τις επί τούτου ερωτήσεις  δημοτικών συμβούλων.

  Εσείς τι λέτε ? υπήρξε

 

 

Μπορείτε να μας θυμίσετε και να μας απαριθμήσετε τα θέματα αυτά για τα οποία είχατε κατηγορηθεί ?

 

Βεβαίως και μπορώ, μιας και τώρα πλέον τα έχω μάθει απέξω. Το συμβούλιο εφετών αφού ερεύνησε και μελέτησε κάθε θέμα που εφέρετο επιβαρυντικό για μένα βεβαιώνει ότι :

  1. Η σύμβαση της αγοράς του κτήματος – Βίλλας είναι νόμιμη.
  2. Η σύμβαση του Δανείου για την αγοροπωλησία είναι νόμιμη.
  3. Το τίμημα της αγοροπωλησίας είναι νόμιμο και πραγματικό.
  4. Είχε εκπληρωθεί ο όρος που τέθηκε από την 290/06 απόφαση του Δ.Σ. για την υπογραφεί των συμβολαίων.
  5. Δεν ενήργησα καθ΄ υπέρβαση της εξουσίας αντιπροσωπεύσεως του Δήμου.
  6. Είχαν επέλθει οι χρήσεις του προηγούμενου Πολεοδομικού καθεστώτος στο 387 Ο.Τ. με την ακύρωση της απόφασης του Νομάρχη από το ΣτΕ.  (το 387 ΟΤ παρέμεινε οικοδομήσιμο)
  7. Οι όροι της αγοροπωλησίας για ανέγερση εμπορικού κέντρου δεν αποτελούν «ανεφάρμοστο σχέδιο» αλλά πρόκειται περί απαγόρευσης εφαρμογής του όρου εκδόσεως ή μη διατάγματος.
  8. Σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή αυτού δεν ενδιέφερε τον Δήμο, αλλά τους πωλητές που θα κατασκεύαζαν το κέντρο.
  9. Το αρθ. 16 της 2004/18/ΕΕ. Κοινοτικής Οδηγίας λέει ότι ευλόγως είχε δημιουργήσει ερμηνευτικά προβλήματα    ως προς το αν απαιτείτο ο προσυμβατικός  έλεγχος στις δανειακές συμβάσεις των ΟΤΑ. Διότι το άρθρο 16 της κοινοτικής αυτή οδηγίας είχε γίνει νόμος του Κράτους τον Απρίλιο του 2007, εμείς υπογράψαμε τα συμβόλαια τον Αύγουστο του 2007 και το ελεγκτικό συνέδριο αποφάνθηκε ότι χρειάζεται προσυμβατικός έλεγχος για την περίπτωση αυτή την 27/2/2008. Δηλ. εμείς ορθός και νομίμως δεν υποβάλαμε σε προσυμβατικό έλεγχο τις συμβάσεις αυτές.

Το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία ΖΗΜΙΑ για τον Δήμο. Συγκεκριμένα γράφει  επί λέξη το βούλευμα : «ΔΕΝ προέκυψε ότι η επίμαχη σύμβαση αγοροπωλησίας, η οποία κατά τα προαναφερθέντα είναι έγκυρη και παράγει όλα τα αποτελέσματά της, υπήρξε με οποιοδήποτε τρόπο ζημιογόνα για τον Δήμο»

 Οι «διώκτες» σας φαίνετε ότι πικράθηκαν πολύ από την έκβαση για σας δηλ. της απαλλακτικής κρίσης της Δικαιοσύνης  και ισχυρίζονται ότι δεν τελείωσε εδώ, αλλά έπονται και οι μηνύσεις των πολιτών. Τι απαντάτε ?

Το άκουσα και εγώ. Είναι προϊόν του γνωστού χαλκείου της Διοίκησης. Αλλά δυστυχώς γι αυτούς το Συμβούλιο Εφετών αποφάνθηκε επί όλων των καταγγελιών, τις οποίες μάζεψε σε μία η Εισαγγελική Αρχή (δημοσιεύματα, μηνύσεις πολιτών, απόφαση Δ.Σ. , έκθεση δημόσιας διοίκησης, Γνωμοδότηση του ΝσΚ). Επομένως δεν υπάρχει καμία άλλη ελπίδα για τους συκοφάντες μου. Εξ άλλου είναι κοινός γνωστόν σε όλους τους πολίτες ότι όταν μία δικαστική απόφαση αποφαίνεται αμετάκλητα όπως στην περίπτωσή μου, δεσμεύσει και όλα τα άλλα δικαστήρια που μπορεί να κληθούν να αποφανθούν επί των αυτών γεγονότων, δηλ. υπάρχει οριστικό ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ.

Λυπάμαι για τους ατυχείς συκοφάντες μου, αλλά τους περιφρονώ.

 

 

© 2011 Ζωγραφόπολις - Όλα τα νέα από τον Δήμο Ζωγράφου

Scroll to top