Κρανιώτης Χαράλαμπος (Μπάμπης) – Συνέντευξη Reviewed by Momizat on . ΕΠΙΚΕΦΑΛΉΣ ΠΑΡΆΤΑΞΗΣ "ΑΚΟΜΜΆΤΙΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΈΝΩΣΗ ΖΩΓΡΆΦΟΥ"  Ο επικεφαλής της Ακομμάτιστης  Δημοτικής  Ένωσης Ζωγράφου Κρανιώτης Χαράλαμπος (Μπάμπης) , 8 μήνες π ΕΠΙΚΕΦΑΛΉΣ ΠΑΡΆΤΑΞΗΣ "ΑΚΟΜΜΆΤΙΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΈΝΩΣΗ ΖΩΓΡΆΦΟΥ"  Ο επικεφαλής της Ακομμάτιστης  Δημοτικής  Ένωσης Ζωγράφου Κρανιώτης Χαράλαμπος (Μπάμπης) , 8 μήνες π Rating: 0
You Are Here: Home » Σε πρώτο πρόσωπο » Κρανιώτης Χαράλαμπος (Μπάμπης) – Συνέντευξη

Κρανιώτης Χαράλαμπος (Μπάμπης) – Συνέντευξη

Κρανιώτης Χαράλαμπος (Μπάμπης) – Συνέντευξη

ΕΠΙΚΕΦΑΛΉΣ ΠΑΡΆΤΑΞΗΣ «ΑΚΟΜΜΆΤΙΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΈΝΩΣΗ ΖΩΓΡΆΦΟΥ»

 Ο επικεφαλής της Ακομμάτιστης  Δημοτικής  Ένωσης Ζωγράφου Κρανιώτης Χαράλαμπος (Μπάμπης) , 8 μήνες πριν τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, κάνει αποτίμηση του έργου της νυν δημοτικής αρχής και δίνει το στίγμα του και τις προθέσεις του για τον ίδιο και για την παράταξή του.

Κύριε Κρανιώτη πως σχολιάζετε της αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στης αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου , όπου θα υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο για τον Δήμαρχο και ένα για δημοτικούς συμβούλους ?

Πάντοτε πίστευα και έλεγα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να απαγκιστρωθεί από της κομματικές εντολές. Επιτέλους δίνετε η ευκαιρία στους πολίτες του Δήμου μας να ψηφίσουν τους αιρετούς, απεγκλωβισμένοι από τις κομματικές τους τοποθετήσεις.

Όπως σίγουρα θυμόμαστε όλοι στις προηγούμενες εκλογές υπήρξε το δίλλημα από τον Κο Παπανδρέου, ή ψηφίζετε τους

εκλεκτούς μου για Δήμαρχό σας ή οδηγό την χώρα σε εθνικές εκλογές.

Επιτέλους ήρθε η στιγμή που ο πολίτης θα επιλέγει τους Αιρετούς του με μόνο κριτήριο ποιος είναι ποιο άξιος και ποιος θα προσπαθήσει να λύσει τα τοπικά προβλήματα χωρίς να υπολογίζει το κομματικό του κόστος.

Και σίγουρα δεν πρόκειται να εκλέξουν ξανά Δήμαρχο ή δημοτικό σύμβουλο οι τοπικές πολιτικές οργανώσεις και οι διάφορες κομματικές νεολαίες.

Εσείς και η παράταξή σας τι πρόκειται να κάνετε ? θα είστε υποψήφιος ?  σας το ρωτάω διότι υπάρχουν  και «καλέσματα» και προσκλήσεις  από άλλες παρατάξεις για κοινή κάθοδο στης εκλογές. Τι απαντάτε ?

Καταρχάς είναι πολύ νωρίς ακόμη για μία τέτοια απόφαση και τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι δημότες αυτής της Πόλης. Αν τα προβλήματα και οι ανάγκες  του Δήμου μας επιτάσσουν αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές προκειμένου να δώσουμε ένα καινούργιο όραμα στην Πόλη, μακριά από κομματικές αγκυλώσεις , τότε η Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση Ζωγράφου θα κατεβεί στης εκλογές .

Αν πάλι οι ανάγκες της Πόλης μας επιτάσσουν  να γίνει μία συστράτευση  όλων των πολιτικών δυνάμεων που έχουν σύγκλιση απόψεων και κοινό όραμα για το μέλλον αυτής της Πόλης, απογαλακτισμένες από  κομματικές εντολές και υποταγή στο συμφέρον του κόμματος  , θα δηλώσω παρών διότι για μένα το καλό αυτού του τόπου είναι πάνω από πολιτικές διαφορές.

Οι εποχές έχουν αλλάξει και βρισκόμαστε εν μέσω μίας πρωτοφανούς και βαθιάς οικονομικής ύφεσης, όπου  θα πρέπει να αναθεωρήσουμε το μοντέλο και τον τρόπο διοίκησης και διακυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να συνεργαστώ, πριν ή μετά της εκλογές, με ανθρώπους που θα προτάξουν την κομματική τους ιδεολογία και ταυτότητα  πάνω από τα προβλήματα του δημότη αυτής της Πόλης.

Δεν θα συνεργαστώ με ανθρώπους που θα θελήσουν να χρωματίσουν το βράδυ των εκλογών τον Δήμο μας στον πολιτικό χάρτη  προκειμένου να πάρουν τα εύσημα από το κόμμα τους.

Και με την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω κάτι.

Όλοι μας έχουμε μία πολιτική ιδεολογία την οποία και εκφράζουμε στης βουλευτικές εκλογές δια της ψήφου μας στην κάλπη. Αυτό όμως θα πρέπει να είναι ανεξάρτητο από την προσπάθεια επίλυσης τον τοπικών προβλημάτων.  Το λέω αυτό και απευθύνω κάλεσμα στους συνδημότες μου ότι τα κριτήρια επιλογής αιρετών  στης τοπικές εκλογές πρέπει να έξω από πολιτικές και ιδεολογικές τοποθετήσεις.

Κε Κρανιώτη, από το 2006 έχετε μία αδιάκοπη παρουσία στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου  ως επικεφαλής της ΑΔΕΖ. Πως αποτιμάτε την παρουσία της παράταξή σας και την δικιά σας προσωπικά από την θέση της ελάσσονος αντιπολίτευσης ?

Η Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση Ζωγράφου και εγώ προσωπικά όλα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε και νομίζω τα καταφέραμε, κάναμε μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο μία γόνιμη αντιπολίτευση, αναδεικνύοντας τα προβλήματα της Πόλης μας, ελέγχοντας την διοίκηση και με της παρεμβάσεις μας δώσαμε πολλές φορές λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας του Ζωγραφιώτη.

Σας θυμίζω ότι η παράταξη της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, πρωτοστάτησε μαζί με άλλες δημοτικές παρατάξεις όταν η προηγούμενη διοίκηση προσπαθούσε να κάνει όλες της πλατείες του Δήμου μας γκαράζ αυτοκινήτων, μεθοδεύοντας μάλιστα διάφορες πρακτικές ώστε οι ανάδοχοι  να είναι «δικοί μας»άνθρωποι. Σκεφτείτε ποια θα ήταν σήμερα η οικονομική κατάσταση του Δήμου εάν η προηγούμενη διοίκηση είχε προχωρήσει σε αυτά τα έργα. Ο Δήμος μας θα ήταν ένα απέραντο εργοτάξιο, διότι οι εργολάβοι λόγω οικονομικής κρίσης θα είχαν σταματήσει τα έργα, οι λίγες πλατείες που έχουμε θα είχαν καταστραφεί και ο Δήμος θα έπρεπε να με ένδικα μέσα να διεκδικεί την αποκατάσταση και αποζημίωση των ζημιών.

Και στην τωρινή διοίκηση όμως, πολλές φορές είτε με την ψήφο μου είτε με της ερωτήσεις και παρεμβάσεις μου, πίεσα προκειμένου να λυθούν προβλήματα της καθημερινότητας.

Ας μην ξεχνάμε ότι το ισχύων αλλά υπό κατάργηση  εκλογικό σύστημα επιτρέπει στην  διοίκηση να υπερψηφίζει όλα τα θέματα που θέλει και φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς να μπορεί η αντιπολίτευση να τα μπλοκάρει.

Και αν δεν με απατά  η μνήμη μου δεν θυμάμαι και πολλά θέματα να υπερψηφίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο με ευρύ αποδοχή από την αντιπολίτευση. Και φυσικά ο λόγος δεν ήταν ότι γίνεται στείρα αντιπολίτευση.

Πάντως εγώ προσωπικά έχω σκοπό να συνεχίζω να τιμώ  τον ρόλο μου ως επικεφαλή παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης και δεν θα   αποχωρώ από το Δημοτικό Συμβούλιο εάν δεν μου αρέσουν οι απαντήσεις της διοίκησης. Θα τιμήσω στο ακέραιο την εμπιστοσύνη τον ανθρώπων που με ψήφισαν στης εκλογές.

Ποιά είναι για εσάς τα κυριότερα προβλήματα του Δήμου μας και ποιες είναι οι προτάσεις σας ?

Ο Δήμος μας έχει «καταφέρει» το πλεονέκτημα της Πανεπιστημιούπολης και Πολυτεχνιούπολης που φιλοξενούνται στην Πόλη μας να γίνουν μειονεκτήματα. Ενώ λοιπόν καθημερινά διασχίζουν  την Πόλη μας χιλιάδες φοιτητές  προκειμένου να πάνε στις σχολές τους, ελάχιστοι από αυτούς σταματάνε να πιούνε τον καφέ τους εδώ και ακόμη πιο λίγοι προτιμούν ως τόπο διαμονής τον Δήμο μας. Αυτό κατά επέκταση σημαίνει υποβάθμιση της Πόλης μας, απαξίωση της εμπορικής αγοράς, και γενικώς υπάρχει ένας μεγάλος οικονομικός μαρασμός.

Δεν μπορεί ο μοναδικός Δήμος του λεκανοπεδίου που έχει Πανεπιστήμια και Πολυτεχνείο να είναι τόσο απαξιωμένος από τους φοιτητές.

Ποιες πρωτοβουλίες πήρε η διοίκηση προκειμένου να ανατρέψει αυτό το κλίμα ?

ΚΑΜΙΑ !!!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά  κατάφερε  να μην έχει και καλές σχέσεις με την Πρυτανεία. Η Πρυτανεία όρισε ωράριο λειτουργίας για της Πύλες εισόδου-εξόδου  χωρίς να έρθει σε συνεννόηση με τον Δήμο που τους φιλοξενεί. Επίσης  δεν πληρώνουν τα δημοτικά τέλη και φόρους, διεκδικούν μέρος από το  δημοτικό Κοιμητήριο, και επιπλέον  διεκδικούν μέρος από τα 49 στρέμματα στο Νέο Ζωγράφου.

Ακόμη και κάποιες εκδηλώσεις που γίνονταν στον Δήμο μας και δίνανε μία προβολή, της κατάργησαν.

Και αναφέρομαι στην ανθοκομική Έκθεση, όπου ένας θεσμός πολλών ετών που έδινε ένα χρώμα στην Πόλη και προσέλκυε κόσμο δίνοντας οικονομική ανάσα στην εμπορικό κόσμο, σήμερα δεν υφίσταται.

Από κει και πέρα περιμένω από την Διοίκηση να τηρήσει της δεσμεύσεις της στο θέμα της Βίλας Ζωγράφου και να προχωρήσει άμεσα στην κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου προκειμένου οι πολίτες αυτής της Πόλης να έχουν έναν χώρο υψηλού πρασίνου και αναψυχής.

Φυσικά και όλα τα προβλήματα που έχει ο Δήμος Ζωγράφου δεν μπορούν να λυθούν από την μία μέρα στην άλλη.

Ίσως και κάποια προβλήματα δεν λυθούνε ποτέ.

Αλλά σίγουρα δεν λύνεις κανένα πρόβλημα όταν είσαι κλεισμένος σε γραφείο του 4ουορόφου.

Ακόμη και το μαγικό ραβδάκι να έχεις, θα πρέπει να το κουνήσεις και να πεις της μαγικές λέξεις για να δεις το αποτέλεσμα.

Με τις υπάρχουσες οικονομικές  συνθήκες , και δεδομένης την απομόνωσης και απαξίωση που έχουν οι ΟΤΑ από την Κυβέρνηση, θα πρέπει μόνος του ο Δήμος να βρει το βηματισμό του και να δώσει πνοή στην Πόλη. Να εκμεταλλευτεί την Φοιτητική κοινότητα προκειμένου να δώσει ξανά ζωή στην Πόλη μας. Να επικοινωνήσει με τον εμπορικό κόσμο της Πόλης μας προκειμένου να βρούνε από κοινού τρόπους ανάπτυξης της Πόλης μας.

© 2011 Ζωγραφόπολις - Όλα τα νέα από τον Δήμο Ζωγράφου

Scroll to top