Ο προεκλογικός Αγώνας για το ∆ηµαρχείο ξεκίνησε.Oι βασικοί υποψήφιοι πήραν θέση και θέσεις Reviewed by Momizat on . Δήμαρχος Κωνσταντίνος Καλλίρης  «ΖωγράφουΑύριο»   Ο νυν ∆ήµαρχος µόλις πριν 1 µήνα ανακοίνωσε και επίσηµα ότι διεκδικεί και δεύτερη θητεία. Πολλά όµως τα προβλή Δήμαρχος Κωνσταντίνος Καλλίρης  «ΖωγράφουΑύριο»   Ο νυν ∆ήµαρχος µόλις πριν 1 µήνα ανακοίνωσε και επίσηµα ότι διεκδικεί και δεύτερη θητεία. Πολλά όµως τα προβλή Rating: 0
You Are Here: Home » Επικαιρότητα » Ο προεκλογικός Αγώνας για το ∆ηµαρχείο ξεκίνησε.Oι βασικοί υποψήφιοι πήραν θέση και θέσεις

Ο προεκλογικός Αγώνας για το ∆ηµαρχείο ξεκίνησε.Oι βασικοί υποψήφιοι πήραν θέση και θέσεις

Ο προεκλογικός Αγώνας για το ∆ηµαρχείο ξεκίνησε.Oι βασικοί υποψήφιοι πήραν θέση και θέσεις

Δήμαρχος Κωνσταντίνος Καλλίρης  «ΖωγράφουΑύριο»

 kall

Ο νυν ∆ήµαρχος µόλις πριν 1 µήνα ανακοίνωσε και επίσηµα ότι διεκδικεί και δεύτερη θητεία. Πολλά όµως τα προβλήµατα που αντιµετωπίζει τόσο ενδοπαραταξιακά όσο και στην έξω εικόνα του.

Ενδοπαραταξιακά δεν µπόρεσε να κρατήσει ισορροπίες, ειδικά µετά τον τελευταίο ανασχηµατισµό που έκανε στις αρχές του χρόνου. Το µεγαλύτερο µέρος της παράταξης έχει εκφράσει την δυσαρέσκεια και την άποψη ότι οι επιλογές των αντιδηµάρχων και προέδρων Ν.Π. δεν έγιναν µε κριτήρια ανανέωσης, αλλά µε κριτήρια προσωπικών σχέσεων. Την δυσαρέσκεια αυτή δεν την κρύβουν προς τα έξω, όπου δεν στηρίζουν το έργο της διοίκησης όταν δηµότες παραπονιούνται. ∆εν είναι τυχαίο ότι η δηµοτική οµάδα της διοίκησης είναι χωρισµένη σε τουλάχιστον 3 κλίκες. Η κλίκα που ήταν και παρέµεινε σε θέσεις διοίκησης, οι αποχωρούντες στον ανασχηµατισµό και αυτοί που δεν δοκιµάστηκαν ποτέ.

Με απλά λόγια ο Καλλίρης «πληρώνει» το τίµηµα ότι οι εκλογές του 2010 κερδήθηκαν περισσότερο από τα στελέχη του και λιγότερο από την δικιά του δηµοφιλία και τους προσωπικούς του αγώνες στα τοπικά δρώµενα.

Στην δηµόσια εικόνα του καλείται στους εναποµείναντας 6 µήνες µέχρι τις εκλογές να προβάλλει ένα ανεξάρτητο προφίλ.

Το 2010 εκλέχθηκε ∆ήµαρχος µε την καθολική στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Επειδή όµως οι εποχές έχουν αλλάξει (και το ξέρει) θα πρέπει να δείξει ότι δεν είναι παράταξη του ΠΑΣΟΚ αλλά απλά προέρχεται από αυτόν τον χώρο. ∆εν είναι φυσικά εύκολο µε δεδοµένο ότι έχει λίγο χρόνο µπροστά του για µία τέτοια στροφή. Ένα άλλο µεγάλο πρόβληµα που αντιµετωπίζει ο κ. Καλλίρης είναι αυτό των περικοπών που έγιναν σε παροχές και έργα προς τους δηµότες. Σίγουρα οι κεντρικοί πόροι µειώθηκαν πάρα πολύ καθώς και τα ίδια έσοδα του δήµου.

Αυτό που πέρασε όµως στους ∆ηµότες και κατοίκους αυτής της Πόλης είναι ότι ο ∆ήµαρχος «παραδόθηκε» άνευ όρων στις προσταγές του Καλλικράτη για το τι πρέπει να γίνει ή να µην γίνει στον ∆ήµο µας.

Και τέλος, την πιο καυτή πατάτα που καλείται να διαχειριστεί ο ∆ήµαρχος είναι αυτή της Βίλας Ζωγράφου. Πήρε µεγάλο ρίσκο να λήξει το συγκεκριµένο θέµα λίγους µήνες πριν της εκλογές. Προφανώς έγινε συνειδητά προκειµένου να παρουσιάσει ένα µεγάλο έργο µε την λήξει της θητείας του. Μόνο που θα πρέπει να γνωρίζει ότι προεκλογικά δεν θα βρει συµµάχους στην αντιπολίτευση.

 

Τίνα Καφατσάκη

«Μαζί για την Πόλη µας»kafatsaki

 

 

 

Η κα Καφατσάκη θα συµµετέχει για 3η φορά ως επικεφαλής δηµοτικής παράταξης. Πρόκειται για το µεγάλο της προσωπικό στοίχηµα. ΄Η θα εκλεγεί ∆ήµαρχος ή θα βγει εκτός πολιτικής σκηνής.

Παρουσιάζεται ως το µεγάλο φαβορί για δύο λόγους. Πρώτον στις εκλογές του 2010 πήρε ποσοστό κοντά στο 20% και µάλιστα χωρίς την υποστήριξη των τότε µεγάλων κοµµάτων (Ν∆ & ΠΑΣΟΚ). ∆εύτερον η µεγάλη άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ ίσως της δώσει την διαφορά που χρειάζεται.

Από τα µειονεκτήµατα που έχει είναι ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί µε την κα Νενεδάκη της παράταξης «Κίνηµα στην Πόλη του Ζωγράφου» – ΑΝΤΑΡΣΥΑ (η κα Νενεδάκη έχει απορρίψει την συνεργασία λόγω διαφορών και αντιλήψεων σε δηµοτικά θέµατα). Ένα δεύτερο πρόβληµα που έχει είναι ότι δεν έχει την απόλυτη υποστήριξη από όλα τα µέλη του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου. ∆εν την θεωρούν σάρκα εκ σαρκός λόγω συµπαθειών µε ∆ΗΜΑΡ και λόγω παλαιότερης συνεργασίας µε το ΠΑΣΟΚ.

 

Παναγιώτης Αγγελόπουλος

«Ζωγράφου Μπροστά»

 

 

ANGELOPOULOS_low web

 

Από τους «τυχερούς» για τις επερχόµενες δηµοτικές εκλογές. Είναι ο µόνος που δεν θα «αναγκαστεί» να παραιτηθεί στην τυχόν εκλογική ήττα.

Εάν κερδίσει τις εκλογές θα το οφείλει εκτός από την στήριξη της ∆Α∆Α και του Καζάκου, και στην προσωπική του στρατηγική. Εάν χάσει τις εκλογές το φταίξιµο θα πέσει εκτός από τον ίδιο και στον Καζάκο διότι δεν κατάφερε να κρατήσει ενωµένη τη ∆Α∆Α.

Ένα από τα πιο δύσκολα προβλήµατα που έχει να αντιµετωπίσει ο κ. Αγγελόπουλος είναι το θέµα της αναγνωρισιµότητας. Καλείται να τρέξει µαραθώνιο σε χρόνο για 800άρι.

Άλλο πρόβληµα που έχει είναι αυτό της αµφισβήτησης από  πρώην στελέχη της ∆Α∆Α. Μπορεί µεν να πήρε και επίσηµα το «χρίσµα» από την Νέα ∆ηµοκρατία, όµως oι υποψήφιοι που ήταν για την διαδοχή του κου Καζάκου δεν θα του το συγχωρέσουν εύκολα ότι τους πήρε την θέση στο παρά 1 και µάλιστα από το παράθυρο.

 

 

Ράνια Νενεδάκη

«Κίνηµα στην Πόλη του Ζωγράφου»

 

nenedaki-web

 

 

Η κα Νενεδάκη έχει ως µεγάλο στοίχηµα την άνετη είσοδο στο επόµενο δηµοτικό συµβούλιο. ∆εν τα πήγε και πολύ καλά στις προηγούµενες εκλογές (5,01%) και πήρε λιγότερους ψήφους από τον προκάτοχό της κ. Κωστόπουλο.

Το µεγαλύτερο πρόβληµα της Νενεδάκη είναι ότι οι ψηφοφόροι της είναι κυρίως νέοι άνθρωποι, και οι οποίοι την Κυριακή των εκλογών δεν πάνε για λόγους αντίδρασης να ψηφίσουν. Εάν καταφέρει να τους ενεργοποιήσει τότε σίγουρα θα πάρει αρκετά µεγάλο ποσοστό στις εκλογές.

 

 

Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου

 LAIKI SISPIROSI

Στις εκλογές του 2010 πήρε 12,8%.

Το µεγάλο τους στοίχηµα είναι να κρατήσουν τις δυνάµεις τους. Και το τονίζουµε αυτό λόγω του ότι στις τελευταίες εθνικές εκλογές το ΚΚΕ υπέστη µεγάλη εκλογική ήττα.

Το καλό µε τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ότι τόσο οι νίκες όσο και οι ήττες δεν είναι ατοµικές αλλά συλλογικές.

 

Κρανιώτης Μπάµπης

«Ακοµµάτιστη ∆ηµοτική Ένωση Ζωγράφου»

 

kraniotis_fbca4042399945430bebe69fd904d732

 

Είναι το πιο αγαπητό χαρτί για τους παίχτες. Είναι το µπαλαντέρ. Πάει µε όλους και σου δίνει την διαφορά. Έως ότου ανακοινώσει επίσηµα για το τι θα κάνει στις ερχόµενες εκλογές θα είναι το µεγάλο µυστήριο. Στις εκλογές του 2010 πήρε κοντά στο 7%. Για τις εκλογές του 2014 δεν έχει αποφασίσει ακόµη µε ποιον τρόπο θα συµµετέχει. ∆ιότι σίγουρα θα συµµετέχει όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή του προ 2µήνου, απλά δεν έχει ανακοινώσει ακόµη αν θα συνεργαστεί µε άλλη παράταξη ή αν θα  συµµετέχει αυτόνοµα.

 

Μπότου Αναστασία

«Ζωγράφου Ανθρώπινη Πόλη»

 MPOTOY ANASTASIA

 

 

Η κα Μπότου υλοποίησε φέτος την επί πολλών ετών επιθυµία της που ήταν να ηγηθεί σε ψηφοδέλτιο.

Επί πολλά χρόνια στέλεχος της ∆Α∆Α διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις στις διοικήσεις του πρώην δηµάρχου κου Καζάκου. Στις τελευταίες εκλογές εκλέχθηκε µε την παράταξη του κου Καζάκου καταλαµβάνοντας την 3η θέση µε 748 σταυρούς.

Με τον πήχη να είναι στο 5% µε το νέο εκλογικό σύστηµα θα δυσκολευτεί αρκετά να συγκεντρώσει πάνω από 1.500 ψήφους.

∆εν έχει ανακοινώσει ακόµη προεκλογικό πρόγραµµα και ούτε κάποια ονόµατα ανθρώπων που θα την πλαισιώσουν στο ψηφοδέλτιο. Θα περιµένουµε προκειµένου να βγάλουµε τα συµπεράσµατά µας.

 

 

Για τα υπόλοιπα ονόµατα που ακούγονται για κάθοδο στις εκλογές µε δικό τους ψηφοδέλτιο, λόγω του ότι επισήµως ∆ΕΝ έχουν ανακοινώσει τίποτα, δεν αναφέρονται στην παραπάνω ανάλυση.

 

© 2011 Ζωγραφόπολις - Όλα τα νέα από τον Δήμο Ζωγράφου

Scroll to top