Θα αντέξουν; Reviewed by Momizat on . Ο χρόνος κυλάει αδυσώπητα, οι μήνες περνούν, και οι ΟΤΑ εκόντες άκοντες είναι υποχρεωμένοι να μάθουν να ζουν υπό ένα νέο καθεστώς διαχείρισης των κοινών και, κυ Ο χρόνος κυλάει αδυσώπητα, οι μήνες περνούν, και οι ΟΤΑ εκόντες άκοντες είναι υποχρεωμένοι να μάθουν να ζουν υπό ένα νέο καθεστώς διαχείρισης των κοινών και, κυ Rating: 0
You Are Here: Home » Η άποψή μας » Θα αντέξουν;

Θα αντέξουν;

Θα αντέξουν;

Ο χρόνος κυλάει αδυσώπητα, οι μήνες περνούν, και οι ΟΤΑ εκόντες άκοντες είναι υποχρεωμένοι να μάθουν να ζουν υπό ένα νέο καθεστώς διαχείρισης των κοινών και, κυρίως, να μάθουν να ελέγχουν αυστηρά τα οικονομικά τους.

 Πράγματα γνωστά στον ιδιωτικό τομέα, όπως ο προϋπολογισμός και η λογοδοσία σε τακτά (μικρά) χρονικά διαστήματα, θα αποτελούν από εδώ και πέρα την καθημερινότητα των δημοτικών αρχόντων.

 Η εποχή της εθνικής αμεριμνησίας πέρασε ανεπιστρεπτί, τα φτηνά (κι αγύριστα) δανεικά τελείωσαν και σήμερα θα πρέπει οι ΟΤΑ και οι δημοτικοί άρχοντες να μάθουν να ζουν με όσα βγάζουν. Θα πρέπει να μάθουν να κάνουν αντί για αλόγιστες σπατάλες οικονομίες, θα πρέπει να μάθουν να αξιοποιούν σωστά την όποια περιουσία έχει ο δήμος τους και, κυρίως, θα πρέπει να μάθουν να λογοδοτούν επί της ουσίας στους δημότες τους.

 Είναι ικανοί οι σημερινοί δήμαρχοι να αλλάξουν μέσα σε μια θητεία νοοτροπίες και πρακτικές δεκαετιών; Η απάντηση είναι απλή: είναι δεν είναι, θα πρέπει να μάθουν να λειτουργούν με βάση τις αρχές της νέας εποχής. Σε διαφορετική περίπτωση, σύντομα θα ανήκουν και αυτοί στο παρελθόν.

© 2011 Ζωγραφόπολις - Όλα τα νέα από τον Δήμο Ζωγράφου

Scroll to top