Ζωγραφοπόντικας Δεκεμβρίου 2016 Reviewed by Momizat on . Πολλοί συμπολίτες μας απόρησαν που ο Θοδωρής Μετικαρίδης για  3η συνεχόμενη χρονιά  υπερψήφισε τον προϋπολογισμό  επιχειρηματολογώντας μάλιστα υπέρ του σαν να ε Πολλοί συμπολίτες μας απόρησαν που ο Θοδωρής Μετικαρίδης για  3η συνεχόμενη χρονιά  υπερψήφισε τον προϋπολογισμό  επιχειρηματολογώντας μάλιστα υπέρ του σαν να ε Rating: 0
You Are Here: Home » Επικαιρότητα » Ζωγραφοπόντικας Δεκεμβρίου 2016

Ζωγραφοπόντικας Δεκεμβρίου 2016

Ζωγραφοπόντικας Δεκεμβρίου 2016

Πολλοί συμπολίτες μας απόρησαν που ο Θοδωρής Μετικαρίδης για  3η συνεχόμενη χρονιά  υπερψήφισε τον προϋπολογισμό  επιχειρηματολογώντας μάλιστα υπέρ του σαν να είναι κάποιο βασικό στέλεχος της παράταξης της Καφατσάκη.

Λένε μάλιστα ότι πολιτικο-ιδεολογικά  τον χωρίζει η άβυσσος με τη Δημαρχίνα (ΝΔ ο Θοδωρής, ΣΥΡΙΖΑ η Τίνα).

Το ερώτημα και η απορία σε πολλούς είναι  ότι  αν στις επόμενες δημοτικές εκλογές ο Θοδωρής ξαναείναι  υποψήφιος Δήμαρχος ποια θα είναι η αντιπολιτευτική του γραμμή.

Πως θα ζητήσει  την ψήφο των δημοτών για να γίνει ο ίδιος Δήμαρχος  αφού συμφωνεί με την άσκηση της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής για την Πόλη μας με την νυν διοίκηση.

Επειδή πολλοί  φίλοι και γνωστοί με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε ότι ο Θοδωρής έχει ζητήσει ¨πολιτικό άσυλο¨ για να γίνει μετανάστης στον ΣΥΡΙΖΑ, τους ενημερώνω ότι εγώ προσωπικά ΔΕΝ αποδέχομαι αυτή τη θεωρία την οποία μάλιστα την θεωρώ κακοήθεια και κακόβουλη.

Ο ΤΕΟ ήταν και θα είναι πιστός στρατιώτης την Νέας Δημοκρατίας ανεξάρτητα από της τυχών προσωπικές πικρίες που μπορεί να έχει από το κόμμα.

=============================================================================

 

Οσονούπω η Δημαρχίνα μας  θα πρέπει να βαθμολογήσει τους αντιδημάρχους της καθώς και τους προέδρους και αντιπροέδρους των νομικών προσώπων και Α.Ε.

Και αυτό διότι βάση του Καλλικράτη «η θητεία των αντιδημάρχων δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 2,5 ετών ενώ η ανάκλησή πριν τη λήξη της θητείας είναι δυνατή με αιτιολογημένη απόφαση του Δημάρχου».

Τώρα λοιπόν είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε αν η αριστερή Διοίκηση της Πόλης μας θα τηρήσει το «όλοι είναι ισότιμοι και όλοι δικαιούνται ίσες ευκαιρίες» ή θα επικρατήσουν οι μικροαστικές και διαπλεκόμενες  καπιταλιστικές «συνομωσίες» .

Κοινός,  η Κα Καφατσάκη έχει την ίδια εμπιστοσύνη σε όλα τα εκλεγμένα στελέχη της παράταξής της στην άσκηση της διοίκησης του Δήμου ή θα πορευθεί για το υπόλοιπο της θητείας της αποκλειστικά με τους «δικούς της» ανθρώπους.

 

Ο Αντιδήμαρχος που δεν αντικαθίσταται έκανε καλό έργο ή είναι απλά ο άνθρωπος του Δημάρχου  που «πρέπει» να μείνει ?

Ο Αντιδήμαρχος που αντικαθίσταται ΔΕΝ έκανε καλό έργο ή έπαψε να είναι μέλος της σειράς «όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου».

Ο δημοτικός σύμβουλος που ΔΕΝ  έγινε και ΔΕΝ θα γίνει αντιδήμαρχος  είναι «λίγος» και άπειρος για την άσκηση εξουσίας και είναι απλά χρήσιμος ως ψηφοσυλλέκτης της παράταξης ?

Η παράταξή του τον ή την χρησιμοποιεί προκειμένου οι «εκλεκτοί» να είναι καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας σε καρέκλα ?

Και τέλος ο δημοτικός σύμβουλος που θα γίνει αντιδήμαρχος απέδειξε ότι το αξίζει διότι θα παράγει έργο ή απέδειξε ότι μπορεί και αυτός να είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης με ότι αυτό σημαίνει.

===============================================================================

 

Αποχαιρετώντας το 2016 ας θυμηθούμε τα καλά που μας προσέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι στιγμής.

Χωρίς να θέλω να κακοκαρδίσω κανέναν μέρες που έρχονται , απλά θυμίζω πως η εισφορά αλληλεγγύης από 1.4% επί σαμαροβενιζέλων, έγινε 2% επί πρώτης φοράς αριστεράς. Χτυπάμε το κεφάλαιο, στηρίζουμε τη φτωχολογιά. Δεν κόβουμε μισθούς, δεν κόβουμε συντάξεις.

Χωρίς να θέλω πάλι να χαλάσω τη διάθεση κανενός, αλλά το εισιτήριο στο μετρό από 1.20€ πήγε 1.40€ και αυτό έγινε επί της πρώτης/δεύτερης φοράς αριστερής εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως. Χτυπάμε το κεφάλαιο που κυκλοφορεί με τα ΜΜΜ και ανακουφίζουμε τη φτωχολογιά.

 

Ο Σύριζα φορολόγησε το εμφιαλωμένο κρασί γιατί οι οπαδοί και ψηφοφόροι του πίνουν μόνο χύμα ρετσίνα, ακούγοντας αντάρτικα και τρώγοντας προβατίνα στα κάρβουνα σε ταράτσες λαϊκών συνοικιών. Λαϊκός πολιτισμός κι έτσι..

Κατά τα λοιπά ο Ζωγραφοπόντικας εύχεται καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2017.

© 2011 Ζωγραφόπολις - Όλα τα νέα από τον Δήμο Ζωγράφου

Scroll to top