Ζωγραφοπόντικας Ιανουαρίου 2017 Reviewed by Momizat on . ΖΩΓΡΑΦΟΠΟΝΤΙΚΑΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 Στο κόκκινο οι σχέσεις διοίκησης Δήμου με το σύλλογο εργαζομένων. Αφορμή στάθηκε οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότ ΖΩΓΡΑΦΟΠΟΝΤΙΚΑΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 Στο κόκκινο οι σχέσεις διοίκησης Δήμου με το σύλλογο εργαζομένων. Αφορμή στάθηκε οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότ Rating: 0
You Are Here: Home » Επικαιρότητα » Ζωγραφοπόντικας Ιανουαρίου 2017

Ζωγραφοπόντικας Ιανουαρίου 2017

Ζωγραφοπόντικας Ιανουαρίου 2017

ΖΩΓΡΑΦΟΠΟΝΤΙΚΑΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Στο κόκκινο οι σχέσεις διοίκησης Δήμου με το σύλλογο εργαζομένων.

KADOS SKOYPIDION

Αφορμή στάθηκε οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα και στο νεκροταφείο  με καταλήψεις και αποχή από τα καθήκοντά τους λόγω  μη παράδοσης  μέσον προστασίας.

Όπως καταγγέλλει  ο σύλλογος εργαζομένων  τα μέσα ατομικής προστασίας που δόθηκαν πριν από 15 μήνες δεν φτάνουν παρά μόνο για ένα ποσοστό κάλυψης των αναγκών τους.

Σε ανακοίνωση της Διοίκησης του Δήμου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι έγινε μεν διαγωνισμός για την προμήθεια ΜΑΠ αλλά για γραφειοκρατικούς λόγους υπήρξε μία καθυστέρηση στην παραλαβή και το εν λόγω θέμα θα λυθεί στον επόμενο μήνα.

Εντύπωση όμως μας έκανε η τελευταία  παράγραφος στο δελτίο τύπου της Διοίκησης.

Λέει λοιπόν :

 Άλλος δρόμος για την προμήθεια Μέσων Προστασίας και τη χορήγησή τους στους εργαζόμενους, πέραν της νόμιμης διαγωνιστικής διαδικασίας, δεν υπάρχει.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Υπάρχει και μη νόμιμη διαγωνιστική διαδικασία ;

 

Στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε  η Δήμαρχος επανέλαβε ότι για την πολύμηνη καθυστέρηση φταίνε οι ενστάσεις των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό για την προμήθεια ΜΑΠ.

(Τώρα αν οι ενστάσεις συμμετεχόντων σε μειοδοτικό διαγωνισμό μπορούν να μπλοκάρουν επί 1 χρόνο Δήμο των 100.000 κατοίκων, αυτό είναι μία καλή ερώτηση/

 2η ερώτηση : ήταν ο εν λόγω διαγωνισμός τόσο διάτρητος και δόθηκε  το δικαίωμα να γίνουν τόσες πολλές ενστάσεις ;  )

Από την μεριά τους οι εργαζόμενοι αφού τεκμηρίωσαν τον λόγω της αποχής από τα καθήκοντά τους (λόγοι αυτοπροστασίας της υγείας τους), κατηγόρησαν την διοίκηση του Δήμου για απαξίωση των δύσκολων συνθηκών εργασίας τους.

Στο δια ταύτα το συμπέρασμα είναι ότι η διοίκηση της Κας Καφατσάκη έχει χάσει την εμπιστοσύνη που είχε ειδικά από το σύλλογο εργαζομένων.

Ίσως είναι και αυτό ένα σημείο των καιρών όπου όσο είσαι αντιπολίτευση τάζεις τα πάντα στους πάντες  (καλύτερες συνθήκες εργασίας κλπ) και όταν έρθει η στιγμή να διοικήσεις και να τα υλοποιήσεις έχεις μαγευτεί από την γλυκιά γοητεία της Μπουρζουαζίας και τα ξεχνάς.

Επίσης θέλω να θυμίσω σε αιρετούς της διοίκησης πριν ξαναγράψουν στο F/B ότι δεν φταίει η Διοίκηση αλλά  για όλα φταίνε οι νόμοι και οι πολιτικές που θέλουν εξαθλιωμένους εργαζόμενους ότι τα τελευταία 2 χρόνια κυβερνάει αυτό τον τόπο ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Οπότε  αγαπητή Κυρία ας αλλάξουν τον νόμο που κατά την άποψή σας θέλουν τους εργαζομένους εξαθλιωμένους.

 

=============================================================================

 

Η χρονιά άνοιξε με τις καθιερωμένες Βασιλόπιτες.

bespa-BEGGOS

Αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι καθώς και δημοτικές παρατάξεις έχουν κάθε Σ/Κ και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου την εκδήλωσή τους.

Για τα μέλη των φορέων  είναι μία ωραία εκδήλωση και μία αφορμή να συναντήσουν συνανθρώπους τους που έχουν καιρό να τους δούνε. Για τους Προέδρους είναι και μία αφορμή να κάνουν της δημόσιες σχέσεις τους τόσο με τα μέλη όσο και με τους αιρετούς. Για τους δε αιρετούς και υποψηφίους είναι η χρυσή ευκαιρία να αυξήσουν την δημοφιλία  τους. Δεν είναι το ίδιο να πηγαίνεις πόρτα-πόρτα από τη μία και από την άλλη σε πολύ ωραίες και ζεστές εκδηλώσεις να βλέπεις πάρα πολλούς ανθρώπους.

ΚΑΙ το βασικότερο δεν χρειάζεται να ξοδευτείς. Ούτε καφέδες ούτε σοκολατάκια.

Το μόνο πρόβλημα που δημιουργείται (όπως  εκμυστηρεύτηκαν κάποιοι)  είναι η πίεση χρόνου που υπάρχει προκειμένου να προλάβουν να δώσουν το παρόν σε όλες.  Συν φυσικά το πρόβλημα που υπάρχει με την στάθμευση του αυτοκινήτου. Βλέπεις είναι χειμώνας και άντε νε περπατήσεις γρήγορα από Ιλίσια στο Γουδή και μετά άντε και Ν. Ζωγράφου προκειμένου να τα προλάβεις όλα.

Παρακαλούνται λοιπόν όλοι οι σύλλογοι του χρόνου (και ειδικά του παραχρόνου) να συντονιστούνε λίγο προκειμένου οι υποψήφιοι να μην τρέχουν σαν τον Βέγγο ειδικά τα Σαββατόβραδα.

Ας υπάρχει τουλάχιστον ένα 2ωρο κενό μεταξύ την μίας από την άλλη Βασιλόπιτα.

==============================================================================

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η Πόλη γιόρτασε και φέτος τα Χριστούγεννα.

I POLI GIORTAZEI-2

 Λίγες και καλές εκδηλώσεις (σε σχέση με τα Χριστούγεννα του 2015) . Για το κόστος ας μην μιλήσουμε με το καλημέρα στο 2017.

Υπάρχουν φωνές ( Η Σουλτάνα – Βοηθός πιστολάκι)  που λένε ότι η τέχνη και ο πολιτισμός χρειάζεται χρήματα, και υπάρχουν και οι φωνές που λένε ότι είναι λίγο πρόκληση τέτοιες εποχές με κόφτη (και δεν εννοώ τον κόφτη από την ταινία με την Σάρον Στόουν στο βασικό ένστικτο), τρίτο και εν δυνάμει τέταρτο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛικό μνημόνιο να υπάρχουν τέτοιες ακριβές εκδηλώσεις (ωραίες μεν ακριβές δε).

Υπάρχουν φυσικά και φωνές που διαμαρτύρονται και λένε ότι ο Πρόεδρος έχει λίγο περιορισμένη  γκάμα των καλλιτεχνών.

Χάθηκε μία Πάολα ,Γωγώ Τσαμπά  ή Στικούδη.

 Ο Ζωγραφοπόντικας συνυπογράφει αυτό το αίτημα Κε Καντιώτη.

========================================================================

 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Από 1/2/17 ο Δήμος ανακοίνωσε ότι  ξεκινάει η ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου Γρηγόρης Λαμπράκης.

Δυστυχώς δεν ανακοίνωση το μέχρι πότε θα διαρκέσει η ανακατασκευή.

Το ξέχασαν ή ΔΕΝ ξέρουν ;

Επίσης σε άλλη ανακοίνωση και αναφορικά με το δημοτικό κολυμβητήριο ενημερώνουν το κοινό  ότι τα προβλήματα θα λυθούν μόνο με την γενική ανακατασκευή. Μέχρι τότε αν και ξοδεύτηκαν και ξοδεύονται χρήματα το μόνο που μπορεί να γίνει είναι μπαλώματα.

kolymvitirio ilision

Αυτό όμως που μας προξένησε εντύπωση στην ανακοίνωση είναι η παράγραφος που λέει :

«Τέλος και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, καθώς αρκετοί συνδημότες μας ερωτούν, υπενθυμίζουμε ότι το κολυμβητήριο παραχωρείται ΔΩΡΕΑΝ στους Αθλητικούς Συλλόγους χωρίς ο Δήμος να εισπράττει οποιοδήποτε ποσό από τη χρήση αυτή»

Οπότε αγαπητή μας Δημαρχίνα ρωτάμε. Προς ποιόν έγινε η υπενθύμιση ;

Προς τους συνδημότες ή προς τους Συλλόγους ;

 Καλός ή κακός το κολυμβητήριο παραχωρείται ΔΩΡΕΑΝ ;

Και το ρωτάμε διότι δεν είστε αντιπολίτευση αλλά διοίκηση.

Ποια είναι λοιπόν η θέση σας. Καλός η κακός χρησιμοποιούν τα σωματεία της αθλητικές εγκαταστάσεις εντελώς ΔΩΡΕΑΝ όπως το υπενθυμίζεται.

Η «υπενθύμιση» είναι μήπως και προς τους λοιπούς αθλητικούς συλλόγους που διαμαρτύρονται για τις ώρες που έχουν τα κλειστά γήπεδα ? (κάποιοι από αυτούς είχαν μάλιστα το «θράσος»  να κάνουν και παράσταση με παράπονα  στο δημοτικό συμβούλιο)

ΑΠΛΑ ΡΩΤΑΜΕ !!!

 

===============================================================================

Με αγωνία (που λέει ο λόγος) περιμένουν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι την τυχών αντιδημαρχοποίησή τους.

Κάποιοι άλλοι δεν περιμένουν διότι γνωρίζουν ότι «η λίστα» έχει συνταχτεί ήδη από τα γραφεία της Λ. Παπάγου.

Ίδωμεν !!!

=============================================================================

Στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου αναζητήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Στάθης Ψάλτης να παραλάβει το κομμάτι του.

stathis psaltis

Αν έγινε ως αστείο σας ενημερώνουμε ότι ήταν πετυχημένο.

Αν δεν έγινε ως αστείο, σας ενημερώνουμε ότι εδώ ο άνθρωπος δεν μπορεί να βρει το Δημαρχείο για να έρθει στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. , θα βρει τώρα την αίθουσα εκδηλώσεων των εργαζομένων του Δήμου ;

Και μην ξεχνάτε ότι ο Ψάλτης βγήκε πρώτος σε ψήφους στην παράταξη του ΤΕΟ. Οπότε ας ψηφίζουμε λίγο πιο συνετά τον εκπρόσωπό μας στο Δημοτικό συμβούλιο και όχι βάση την καλύτερη selfie.

=============================================================================

ΑΠΟΡΙΑ

Μπορεί να μας πει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας γιατί στην Γ. Ζωγράφου υπάρχει ασυλία για τους κάδους σκουπιδιών ;

P1060520

Ενώ λοιπόν απαγορεύεται η στάθμευση των ΙΧ διότι εμποδίζουν την κυκλοφορία (και ειδικά των Λεωφορείων)  οι κάδοι σκουπιδιών είναι επάνω στο οδόστρωμα.

Οι κάδοι ΔΕΝ εμποδίζουν την κυκλοφορία ;

Είναι τόσο μεγάλη η  δαπάνη ώστε να γίνει  από της τεχνικές υπηρεσίες εσοχές στον πεζόδρομο προκειμένου οι κάδοι να μην είναι επάνω στο οδόστρωμα ;

Απλά ρωτάμε !!!

 

 

© 2011 Ζωγραφόπολις - Όλα τα νέα από τον Δήμο Ζωγράφου

Scroll to top